T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / ERDEMLİ - Sarıkaya İlkokulu

SARIKAYA İLKOKULU

SARIKAYA İLKOKULU

Sarıkaya Köyü İlköğretim Okulu  1964 yılında Birleştirilmiş Sınıflı 2 derslikli bir İlkokul olarak Eğitim-Öğretime başlamıştır.

1997 yılında okulumuz bahçesine yeni bir bina yapılarak 5 derslik daha  hizmete girmiştir. Okulumuz  1997 yılında Kızılen, Köserelli, Aydınlar İlk okullarını ve Sorgun İlköğretim Okulunun 2. kademsini de bünyesine alarak  8 yıllık İlköğretim Okulu olmuştur.

2000/2001 Öğretim yılında İlköğretim olarak ilk mezunlarını vermiştir. Okulumuz  2. katının da   2001-2002 eğitim –öğretim yılında hizmete girmesiyle  toplam 10 derslikli bir ilköğretim okulu halini almıştır. 2012 yılında Eğitimde 4+4+4 Sistemine geçilmesinden dolayı okulumuz Sarıkaya İlkokulu ve Sarıkaya Ortaokulu olarak iki ayrı okul olarak aynı binada ve aynı okul bahçesini ortaklaşa kullanarak eğitime devam etmektedir. 

Okulumuzdan 8 Yıllık İlköğretim Okulu olarak toplam 122 öğrenci mezun olmuştur.

Sarıkaya İlkokulu halen Aydınlar, Tozlu, Kızılen ve Sarıkaya Köyü’nün bir mahallesi olan Kadılı-Arkıt’ı taşımalı olarak bünyesinde bulundurmaktadır.

Okulumuz 10 dersliği , 1 anasınıfı , 1 yemekhanesi, 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 1 okul öncesi öğretmeni, 4 sınıf öğretmeni 1 yardımcı hizmetler  personeli , 75 öğrencisi ve 16000m2 alanda kurulu  1 basketbol sahası, 1 çim futbol sahası, 1 halı futbol sahası,1 voleybol sahası, 1 çocuk parkı bulunan bir ilkokuldur.

Okulun finansman kaynakları: Okul Aile Birliği gelirleri ve  hayırsever katkılarıdır.

Okul içinde olumlu ve etkili bir kurum kültürü vardır. Yatay ve dikey iletişim sağlıklıdır. Okulda karar alma süreçlerine herkesin katılımı sağlanır.

Okulda veli, çevre, okul işbirliği üst düzeydedir. Bakanlığımızın eğitim politikaları benimsenir ve okula hemen aktarılır.

Planlı Okul Gelişim Modeli ve TKY uygulamaları kapsamında TKY felsefesine ve ilkelerine uygun olarak model çalışmaları etkili şekilde yürütülür. OGYE yoluyla, çalışmalarda eğitime taraf olan herkes temsil edilir. Okulda çalışmalarda ekip çalışması benimsenmiştir. Her öğretmen eğitim teknolojisini kullanmayı bilir ve bilgilerini öğretme sürecine aktarır. Sınıflarımızda bilgisayar destekli eğitim verilmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.01.2013 - Güncelleme: 12.12.2018 11:14 - Görüntülenme: 2749
  Beğen | 1  kişi beğendi